Perävaunuakselistot

Gigant-akselirunko on erityisesti suunniteltu kestämään ääriolosuhteissa syntyviä kovia taivutus- ja vääntörasituksia. Akselirunko ja päät on taottu yhdeksi lujuudeltaan tasalaatuiseksi kappaleeksi. Akselirungossa ei ole pitkittäishitsaussaumaa, eikä puskuhitsausta rasituksen kannalta kriittisellä akselikaulalla.

Gigant-epäkeskohelalla toteutetulla suuntaussäädöllä saadaan akseli suunnattua helposti sekä tarkasti, eikä säätöä ole tarpeen lukita hitsaamalla. Oikein suunnattu akseli pienentää vastusta, jolloin saavutetaan parempi polttoainetalous sekä pienempi renkaiden kuluminen. Gigant-akselin suuntaussäätö on ollut tyytyväisten asiakkaiden käytössä jo yli 30 vuotta.

Uuden sukupolven Protec-akselit on varustettu huoltovapaalla kasettilaakeroinnilla. Kompaktin rakenteen lisäksi etuja ovat mm. huoltovapaus, jolla saavutetaan kustannussäästöjä.

Koska rumpu on uudessa rakenteessa navan ”päällä”, ei enää ole tarpeen avata napaa esimerkiksi jarruhihnojen uusimisen yhteydessä. Tällä uudella rakenteella saavutetaan lisäksi lyhyemmät korjausajat ja lyhyempi ajoneuvon seisonta-aika. Myös mahdollisuus asennusvirheeseen eliminoidaan.

Jarrujen huollon yhteydessä ei enää tarvitse avata rasvakuppia eikä laakeria rasvata uudelleen. Näin rasvankulutus saadaan pienenemään. Ympäristöystävällisyyden lisäksi tämä on myös merkittävä kustannussäästö.

Gigant Protec-akseleissa ABS-anturi on sijoitettu napakapselin sisälle, jossa se on lialta ja korroosiolta suojassa. Anturin sijainnin ansiosta sen säätö on tarvittaessa yksinkertaista ja nopeaa.