Välkommen till Koivunen Oy:s hemsida!

Koivunen Oy är en del av svenska MEKO Group som är ledande distributör av bilreservdelar i norra Europa. MEKO Group har en omsättning på ca 1,3 MD€. Vi är importör och grossist för reservdelar, tillbehör, däck, fälgar, verktyg, maskiner och förtöjningsmaterial till personbilar och nyttofordon.

Våra traditioner sträcker sig till 1920-talet, till de första åren av motorisering. Inom vår bransch är vi en av de största och mest kända i Europa. Vi har skapat kontakter världen över och i Finland representerar vi flera hundra internationella tillverkare i branschen. Vårt distributionsnät omfattar hela Finland. Konsumentförsäljningen av våra produkter sker via kända och tillförlitliga lokala återförsäljare samt specialiserade verkstäder. Personalstyrkan är ca 450.

Med ett lagerfört utbud av närmare 140 000 produkter täcker Koivunen ett stort typ- och åldersspektrum för dagens fordonspark i såväl Finland som dess grannländer. Dessutom finns det ett omfattande nätverk av dotterbolag i grannländerna.

Vi siktar på hög kvalitet och snabb service i alla våra förehavanden. Vår verksamhet är under ständig utveckling och vi begär även en hög nivå på produkter och tjänster från våra leverantörer. Våra omfattande lager och snabb, felfri logistik står till kundernas förfogande.

Koivunen Oy – Traditioner sedan 1927